Novosti

ZAVIRITE U NAJNOVIJI DIZNI ANIMIRANI MJUZIKL „ENKANTO MAGIČNI SVET“

Toplina porodičnog doma, pejzaž kolumbijskih brda koji oduzima dah, raznobojne haljinice, magija koja prati svaki tvoj pokret – ali šta se dešava onda kada si crna ovca u kući? 
 
Iz Diznija nam stiže prvi trejler najnovije animacije inspirisane kolumbijskom kulturom kao i uvek inspirativnom pričom o neprilagođenim tinejdžerima koji traže svoje mesto pod suncem. 
 
Animirana priča o neobičnoj porodici Madrigali, koja živi skrivena u magičnoj kući u planinama Kolumbije, u divnom i šarmantnom mestu zvanom Enkanto. Magija Enkanta blagoslovila je svako dete u porodici jedinstvenim darom, od super snage do moći isceljenja, svako dete, osim jedno – Mirabel. Ali kada otkrije da je magija koja okružuje Enkanto u opasnosti, Mirabel shvata da bi ona, jedina „normalna“ Madrigal, mogla da bude poslednja nada svoje izuzetne porodice.
 
Maribel je simpatična, smešna, pomalo trapava petnaestogodišnjakinja koja nosi naočare i ne odvaja se od svoje harmonike. Jedina u porodici nema magijom obojenu svakodnevicu, jer je kako kažu njeni prijatelji i porodica – možda dar malo ignoriše.
  
Tradiciju dobre muzike iz Dizni animacija, koje nastavljaju da žive i nakon prikazivanja filmova u bioskopima, nastavio je Lin-Manuel Miranda, sa originalnom pesmom za film „Colombia, Mi encanto“ kojom slavi magičnu različitost Kolumbije, a izvodi je sedamnaest puta nominovani kantautor za Latino Gremi nagradu Karlos Vives.
 
Režiju za animirani film potpisuju Džared Buš (Moana), Bajron Hauard (Zootropolis-Grad životinja) i korediteljka Karis Kastro Smit .

Planirano je da se film  „Enkanto magični svet“ u domaćim bioskopima nađe od 25. novembra.