Novosti

U LOS ANĐELESU ODRŽANA SVEČANA PREMIJERA FILMA "INDIJANA DŽONS I ARTEFAKT SUDBINE"

U sredu, 28. juna, film Indijana Džons i artefakt sudbine premijerno će biti prikazan i kod nas, u mts Dvorani i IMAX sali Cineplexx Galerije Beograd, a od narednog dana naći će se i na repertoaru ostalih bioskopa 

 
Sinoć je u Los Anđelesu održana premijera filma "Indijana Džons i artefakt sudine" (Indiana Jones and the Dial of Destiny), a crvenim tepihom prošetali su glavni akteri filma Harison Ford i Fibi-Voler Bridž, kao i glumci Mads Mikelsen, Tobi Džouns, Karen Alen i drugi. Pred fotoreporterima našli su se i čuveni sineaste Stiven Spilberg reditelj prvih nastavaka ove franšize i Džorž Lukas tvorac lika Indijane Džons. Neizostavan je bio i Džejms Mangold reditelj kome je pripala čast da režira ovaj peti deo o legendarnom junaku, arheologu, a po najavama autora i poslednji nastavak sage.
Podsetimo, svetska premijera filma održana je na nedavno završenom filmskom festivalu u Kanu kada je Harisonu Fordu uručena počasna nagrada Zlatna palma, a publika je tada velikim ovacijama pozdravila voljenog glumca.

Džejms Mangold ("Hod po ivici", "Logan") donosi poslednju avanturu o čuvenom arheologu Indijani  Džons smeštenu u 1969. godinu. Došlo je vreme da se cenjeni njujorški profesor arheologije Indijana Džonsa penzioniše. Međutim, okolnosti ga demantuju i njegov poslednji radni dan na poslu najavljuje novu avanturu. Stvari se menjaju onog momenta kada Indijanu iznenada poseti čerka nekadašnjeg ratnog prijatelja koja pokušava da pronađe redak artefakt koji je njen otac poverio Indijani godinama unazad. Traženi Arhimedov brojčanik ima moć da prenosi ljude kroz vreme. 

Da je pravi izbor pao na Džejmsa Mangolda ističe i Stiven Spilberg, nagrađivani reditelj koji je režirao sva četiri predhodna dela franšize o Indijani Džons ("Otimači izgubljenog kovčega", "Ukleti hram", "Poslednji krstački pohod", Kraljevstvo kristalne lobanje"). On kaže da sa Mangoldom deli isti zajednički osećaj za montažu, razvoj likova, balansiranje scena.

Kreiran od strane Džordža Lukasa, nema sumnje da je ovaj filmski junak jedan od najvoljenijih likova koji su ikada bili na platnu. Američki filmski institut rangirao ga je kao drugog najvećeg heroja svih vrmena, odamh iza Atikus Finča koga tumači Gregori Pek.

Domaća premijera filma održaće se u sredu, 28. juna, u mts Dvorani i IMAX sali bioskopa Cineplexx Galerija Beograd, a od narednog dana iščekivano ostvarenje o Indijani Džons zaživeče na repertoarima ostalih bioskopa.

U NASTAVKU POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE SA AMERIČKE PREMIJERE FILMA.