Novosti

ONLINE PREMIJERA ZAVODLJIVE DRAME "SIBIL" NA MOJOFF.NET!

Nakon što je prikazana na prošlogodišnjem filmskom festivalu u Kanu gde je i nominovana za prestižnu nagradu Zlatnu palmu, a potom i na poslednjoj večeri prvog Festivala francuskog filma u Beogradu, drama "Sibil" rediteljke Žistin Triet konačno je pronašla svoj put do šire domaće publike. 
Iako je redovna distribucija u bioskopima izostala, u okolnostima pandemije korona virusa, za ljubitelje sedme umetnosti upriličena će biti Online premijera i to, u subotu, 15. avgusta u Online bioskopu MOJ OFF, gde će se francuska drama "Sibil" neko vreme i zadržati na repertoaru. 

Uzbudljiva priča rediteljke Žistin Triet (Justine Triet) upućuje nas na psihoterapeutkinju Sibil koja je odlučila da se vrati svojoj prvoj strasti – pisanju. Njena nova pacijentkinja je uznemirena perspektivna glumica Margo koja ubrzo postaje primamljiv izvor Sibiline inspiracije. Fascinirana gotovo do opsesije, spisateljica postaje sve više uključena u glumičin buran život oživljavajući tako uspomene koje je sučeljavaju sa prošlošću.
Glavna uloga poverena je poznatoj francuskoj glumici Viržini Efiri (Virginie Efira), koja je 2016. godine sa rediteljkom Triet već sarađivala na filmu "U krevetu sa Viktorijom".

Naredna nedelja biće u znaku žena rediteljki poznatih široj festivalskoj publici, ali i žirijima Sandens festivala, Kana, Berlina i drugih filmskih smotri,  te osim filma "Sibil" Žistin Triet, od subote 15. avgusta na repertoaru Online bioskopa MOJ OFF naći će se i američka drama "Vaspitačica" (The Kindergarten Teacher) rediteljke Sare Kolanđelo, a francusko-poljsko ostvarenje "Nevine" (The Innocents) An Fonten biće celodnevno BESPLATNO prikazivano u četvrtak, 20. avgusta.

Poljska, zima 1945. godine. Matilda Bulie je mlada internista koja radi u Francuskom Crvenom Krstu. Njihova misija je da nađu, neguju i vrate preživele. Jednog dana, poljska časna sestra dolazi u bolnicu. Na veoma lošem francuskom ona moli Matildu da dođe u njen samostan. Matildin život i uverenja se menjaju kad otkrije da se više časnih sestri, pod tragičnim okolnostima, nalazi u drugom stanju.

Rediteljka An Fonten rođena je u Luksemburgu 1959. godine, gde je započela karijeru kao plesačica i glumica, a tek onda kao scenaristkinja i rediteljka. Svoj filmski prvenac "Les histoires d’amour finissent mal en général" snimila je 1993. sa kojim je osvojila nagradu Žan Vigo. Poznata je i po biografskoj drami "Koko pre Šanel" koji je nominovan za nagradu Oskar za najbolji kostim. Njen poslednji film "Noćna smena" otvorio je ovogodišnji Festival francuskog filma u Drive in bioskopu na Adi.