Novosti

KAO NA FILMU! FANOVI NESTRPLJIVO IŠČEKUJU PREMIJERU NOVOG FILMSKOG SPEKTAKLA REDITELJA DŽEJMSA KAMERONA "AVATAR: PUT VODE"

OBELEŽEN DAN POSVEĆEN PREPOZNATLJIVIM AVATAR LIKOVIMA 

Entuzijazmom fanova delovi ulica Beograda podsetili su na planetu  Pandoru. U susret premijernom prikazivanju filma "AVATAR: PUT VODE" koje će se održati u sredu, 14. DECEMBRA širom domaćih bioskopa sve je danas bilo kao iz filma Džejmsa Kamerona 
 
"Celu noć nisam spavala i jedva sam čekala da se prerušim u Avatara," ističe devojčica Zoja Ostojić koja je danas bila uverljivo maskirana u lik iz filma "Avatar: Put vode" čije nas premijerno prikazivanje širom Srbije očekuje u sredu, 14. decembra. Predstavljajući baš najmlađu generaciju Avatara, koju upravo Džejms Kameron detaljno opisuje u svom najnovijem naučno-fantastičnom ostvarenju.

Zoja je bila samo jedna od onih koji sa nestrpljenjem išekuju da pogledaju nastavak kultnog filma.  Avatar na jedan dan bila je i Tamara: "Gledala sam sa društvom još od ranije Avatar i bili smo veliki fanovi i sada smo došli zajedno da se maskirano u likove iz filma. Očekujem da će doživljaj celog tog sveta biti jako lep."

Kostimograf Tanja Palić ujedno i veliki ljubitelj filma, zajedno sa ekipom fanova pronikla je do niti kostima koji su nastali potpuno ručnom izradom, kao i do način šminkanja i pravljenja autentičnih maski: "Za masku jednog Avatara potrebno je 45 minuta. Što se tiče kostima njegova izradaje trajala je mesecima kako bi bio veran filmu. Kao veliki ljubitelj Avatara, zajedno sa ekipom i neprikosnovenom maskom stvorili smo Avatar koji je zadivio kako Beogradm tako i Novi Sad i Niš."

Podsetimo, trinaest godina je prošlo od kako je Džejms Kameron svojim najnovijim spektaklom AVATAR "uvukao" svetsku publiku u unutrašnjost sveta daleke zamišljene planete, impresionirajući je tada najnovijom 3D tehnologijom.

Nakon strpljivog čekanja i iščekivanja nastavka "Avatar: put vode" Kameron nas ponovo spaja sa porodicom Sali, koju uz Džejka koga tumači Sem Vortington i Nejtiri koju igra Zoe Saldana čine i njihova deca. Film prati nevolje sa kojima se oni susreću, puteve kojima prolaze kako bi opstali, kao i bitke koje vode, u nadi kako bi preživeli.

Autor fotografija: Filip Olćan