Novosti

FILM "STELA" SA HRISTINOM POPOVIĆ U GLAVNOJ ULOZI OD DANAS 1. APRILA U BIOSKOPIMA (VIDEO)

Film “Stela” reditelja Stojana Vujičića od danas, 1. APRILA naći će se na repertoaru domaćih bioskopa. Film makedonsko-srpske koprodukcije otvorio je poslednji dečiji filmski festival KIDS FEST, krajem prošle godine.

Film “Stela” prema rečima reditelja Vujičića je priča ispričana kroz težak i kompleksan odnos jedanaestogodišnjeg dečaka Nikole i njegove okoline.

Nakon očajničkog pokušaja da probudi pažnju svojih roditelja, dečak Nikola beži od kuće. Stela, pas šarplaninac, je jedina koja može da nađe put do njegovog srca i vrati mu veru u život.

O svom poslednjem igranom filmu reditelj Vujičić ističe: “Stela je film o istini, jednoj, jedinstvenoj i nepromenljivoj kategoriji. Ovo je film o svim onim stvarima koje olako zaboravljamo, a koje nam mogu ukazati da smo vredni ljudi. Ukoliko bih sve mogao da stavim u jednu rečenicu – STELA je film o nadi koju bi trebalo imati. Imam potrebu da ispričam priču o nadi kakvu sam iskusio i doživeo u svom životu”.

Prepoznat od strane brojnih međunarodnih  filmskih festivala po vizuelnom stilu i radu, ali i temama vezanim za porodične vrednosti i decu, ovaj put prema kazivanju reditelja filma Stela, iskazan je možda jedan od najvećih konflikta našeg modernog vremena – međusobno neprihvatanje i nerazumevanje, posebno u porodičnim odnosima.

Osim Hristine Popović u ostalim ulogama našli su se: Toni Mihajlovski, Dejan Lilić, Petar Manić, Simeon Moni Damevski.