Novosti

FESTIVAL FRANCUSKOG FILMA NA ONLINE FILMSKOJ PLATFORMI MOJOFF

Festival francuskog filma pružiće domaćoj publici 8 izvanrednih francuskih filmova, među kojima će biti i deo ekskluzivnih ostvarenja filmske selekcije u Kanu, dok će u okviru paralelnog programa biti prikazani francuski klasici – filmska dela čuvenih reditelja Mihaela Haneke (Michael Haneke)  i Robera Bresona (Robert Bresson).

 
Još jedna primamljiva filmska premijera obogatiće ove nedelje repertoar originalne domaće Online platforme MojOFF.

Ljubitelji francuske kinematografije imaće priliku da u potpunosti isprate online Festival na zvaničnom sajtu mojoff.net mogu da pogledaju igrani film inspirisan duhom Italije, dramu „NAJBOLJE  GODINE“ (Gli anni più belli) reditelja Gabriela Mućina (Gabriele Muccino). 

Priča koja se proteže od osamdesetih godina do danas ispričana je kroz živote četvorice dobrih prijatelja, kao i kroz 40 godina njihovih ljubavi, traganja, uspeha i padova. Mućinijev film poneo je tri nominacije za "David di Donatello" nagradu, a jedna od glavnih uoga u filmu pripala je višenagrađivanom glumcu Pjerfrančesku Faviniju koga domaća publika pamti po ulozi u biografskoj drami "Izdajnik" koja je takođe deo repertoara MojOFF platforme.

Da ove nedelje provejava duh Francuske potvrđuju filmska ostvarenja koja još jedno ostvarenje njihove produkcije, te osim filma "Najbolje godine" ljubitelji sedme umetnosti imaće priliku da pogledaju i italijanski dokumentarni film „Santjago, Italija“, poznatog reditelja Nanija Moretija. Od septembra 1973. godine, nakon vojnog udara koji je vodio general Pinoče, italijanska ambasada u Santijagu prihvatila je stotine tražilaca azila. Film govori dramatičnom periodu, tokom kojeg su italijanske diplomate pružile spas velikom broju izbeglica.

Još nekoliko naslova naći će se kao novina repertoara MojOFF, poput ostvarenja: „DNK“, rediteljke i scenaristkinje Majven (Maiwenn) u kom, nakon gubitka dede Majven istražuje svoje nasleđe i alžirske korene, zatim biografsko ostvarenje „Trambo“, o Daltonu Trambu holivudskom scenaristi, s popularnim Brajanom Krestonom u glavnoj ulozi i filmu koji mu je i doneo nominaciju za nagradu Oskar. Na repertoaru ove nedelje publiku očekuje još desetak francuskih filmskih ostvarenja i film za celu porodicu – „Moja porodica i vuk“.
 
Popularni MojOFF bioskop nedavno je postao EKSKLUZIVNA FILMSKA PLATFORMA SA NAJNOVIJIM NASLOVIMA SVETSKIH KINEMATOGRAFIJA i u potpuno novom i drugačijem obličju, za njene posetioce i publiku daje mogućnost pretplate na jedan od tri predviđena paketa – mesečni, tromesečni i šestomesečni.

Svim novim korisnicima platforme dostupan je i promo period po ceni od 1RSD u trajanju od mesec dana.

Posetioci Festivala francuskog filma moći će da se opuste u svom domu i u potpunosti isprate online Festival.