VUDKID RADIO MUZIKU ZA FILM O IMIGRANTIMA

Amaxresdefault

Od sutra, 6. oktobra, u bioskope širom Srbije stiže potresan film „Ostavljeni“, čija je glavna tema rasizam i imigranti

Francuski umetnik, Vudkid (Woodkid) radio je  muziku za film „Ostavljeni“ koji na veliko platno stiže već sutra. Od 12 pesma koje su se našle na ovom saundtreku pesma  „Land of all“ se najviše izdvojila.

Priča filma „Ostavljeni“ prati Mojsesa (Gael Garsija Bernal) koji sa grupom imigranata putuje preko komplikovanog dela Sonorske pustinje koju niko ne čuva, pokušavajući da ilegalno pređu granicu i uđu u SAD. Njihov san o boljem životu prekinuće Sem (Džefri Din Morgan), poremećeni odmetnik koji granični zakon uzima u svoje ruke. U pratnji svog psa, Sem, počinje da „lovi“ grupu nenaoružanih muškaraca i žena imigranata koji su se našli tu, pucajući u jednog po jednog. Mračna igra mačke i miša je počela, a Mojses mora nadmudriti lovca, kako ne bi postao nova žrtva ove puste zemlje.

Ovaj film označava posebno i  lično putovanje u pripovedanju za pisca, reditelja, urednika i producenta  Honasa  Kuarona,  koji je proveo poslednjih sedam godina radeći  na ovoj priči. U jednom intervjuu izjavio je : „Iskoristio  sam svoje putovanje kroz  jugozapad SAD-a gde sam naišao na ljude i priče o surovim  putovanjima imigranata u potrazi za boljim životom. Bio sam veoma dirnut njihovim iskustvima i  prosto sam morao da njihove priče ispričam kroz film.  Još pre „Gravitacije“ bio sam veoma zainteresovan za  temu filmova u kojima se publika povezuje sa pričom i karakterom na veoma visceralan način. Hteo sam da stvorim napeti film koji će da uključi publiku u iskustvo imigranata i takođe im omogući da razmisle o ovoj veoma komplikovanoj temi današnjeg sveta“.

Brutalni meksički triler „Ostavljeni“ u bioskope dolazi 6. oktobra, a do tada poslušajte reči pesme „Land of all“ ili pogledajte trejler.