VIGO MORTENSEN U INDI FILMU GODINE – DRUGAČIJI OTAC

vCaptainFantastic_C16

Nakon premijere na Sandens festivalu, od 11. avgusta u domaće bioskope stiže dirljiva i zabavna filmska priča  „Drugačiji otac“.

Američka drama u kojoj glavnu ulogu ima Vigo Mortensen (Gospodar prstenova) govori o porodici koja je nakon deset godina izolacije primorana na reintegraciju u društvu.

Privrženi otac (Mortensen) posvetio je svoj život vaspitanju šestoro dece daleko od modernog sveta, duboko u izolovanim šumama na severozapadu Pacifika. Njihov idealni život prekida vest o tragičnoj nesreći koja ih primorava da napuste svoj improvizovani raj i upute se na put u svet koji im postavlja nove izazove. Fascinirani i užasnuti svetom sa kojim se suočavaju, deca počinju da preispituju svoje živote, detinjstvo, svog drugačijeg oca i njegove roditeljske sposobnosti.

Film je pokupio sjajne kritike koje ga ocenjuju kao sjajan film o ljubavi i esktremima, ostvarenjem godine koje je istovremeno šarmantno, dirljivo i duhovito: ,,Drugačiji otac prikazuje sliku jednog oca na potpuno zabavan i dirljiv način i otkriva da se njegova posebnost ogleda u jednostavnosti toga da on radi stvari najbolje što ume.’’ (Variety)

Pored Mortensena u filmu igraju Frenk Langela, Ketrin Han i Stiv Zan. Režiju i scenario potpisuje američki glumac i reditelj Met Ros.

Zašto ga kritičari nazivaju indi filmom godine, saznajte u bioskopu od danas.