TROLOVI OTVARAJU 12. DEČIJI FILMSKI FESTIVAL KIDS FEST

JAK_3726

KIDS FEST se održava širom Srbije od 23. do 30. oktobra

Na današnjoj konferenciji za medije održanoj u McDonald’s-u na Terazijama  predstavljen je program 12. Dečijeg filmskog festivala KIDS FESTA i animirani film Trolovi koji će otvoriti ovogodišnji festival, 23. oktobra u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center sa početkom u 17h.

Na konferenciji govorili su Igor Stanković, osnivač KIDS FESTA i direktor filmske distributerske kuće MCF MegaCom Film, Anđelka Prpić ambasadorka 12. KIDS FESTA, Lina Bošković direktorka KIDS FESTA, glumci koji su učestvovali u sinhronizaciji animiranog filma Trolovi: Marko Mandić, Aleksandra Radosavljević, Ivan Zekić i Marko Kon producent sinhronizacije. Pored njih govorile su i Marina Trnavčević ispred McDonald’s-a i Tatjana Krsmanović ispred Menart-a, izdavačke kuće zvaničnog saundtreka filma.

Glumica Anđelka Prpić ambasadorka je 12. Dečijeg filmskog festivala KIDS FEST-a, najveće manifestacije u oblasti kulture i zabave za decu, koji će se ove godine održati u periodu od 23. do 30. oktobra u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Zrenjaninu i u još trideset gradova širom zemlje. Tokom uzbudljivih sedam dana, najmlađi posetioci bioskopskih sala zaviriće u neke neverovatne i do sad neispričane filmske priče.

Anđelka je posebno izdvojila dva filma na ovogodišnjem festivalu:Nikako neću propustiti filmove evropske produkcije, koji se retko nalaze na repertoarima bioskopa, a posebno bih izdvojila švajcarski film Čudovištance Moli, kao i dokumentarac čuvenog reditelja Terensa Malika - Plovidba kroz vreme: Put života“.

Kids Fest ove godine nudi bogatiji filmski program, 20 filmova, raspoređenih u 2 programa. Većina filmova na KIDS FESTU biće sinhronizovana na srpski jezik da bi najmlađi nesmetano mogli da uživaju u avanturama animiranih junaka. U bioskopima najmlađe posetioce očekuju i zanimljive radionice, igrice i pokloni, a ono što ovu godinu čini posebnom, jeste i uvođenje specijalnog TEEN programa.

Direktorka festivala Lina Bošković izjavila je da KIDS FEST uvodi novi, Teen program, namenjen deci uzrasta od 12 do 18 godina:Među filmovima koji će se naći u Teen selekciji, istakla bih film Odiseja, čuvenog francuskog reditelja i scenariste Žeroma Sala i aktuelni film vizionarskog reditelja Tima Bartona - Dom gospođice Peregrin za čudnovatu decu 3D, kao i francuski film Avril i neverovatni svet, koji će biti titlovan, tako da ćemo imati priliku da čujemo Marion Kotijar koja pozajmljuje glas glavnoj junakinji“..

U okviru Kids programa, biće prikazano čak 15 filmova i to iz Norveške, Holandije, Belgije, Francuske, Češke među kojima su priče o prijateljstvu, odrastanju, porodici. Među filmovima biće prikazani nastavak najgledanijeg filma na 10. Kids festu – Bela i Sebastijan, priča o nekada najboljim komšijama film Pat i Mat, zatim jedan od najgledanijih filmova svih vremena – Ledeno doba: Veliki udar, kao i najnoviji film studija Dreamworks Animation – Trolovi, koji će otvoriti ovogodišnji festival.

U nastavku konferencije, predstavilili su se glumci koji učestvuju u sinhronizaciji filmaTrolovi i sa entuzijazmom pričali o procesu sinhronizovanja i slatkim likovima kojima pozajmljuju glasove.

Marko Mandić je izjavio da je veoma zabavno učestvovati u sinhronizaciji i jedva čeka da pogleda reakcije drugih, dok je Aleksandra, u filmu Slatkica, izjavila da se uvek rado seti igračkica Trolova koje su bile popularne 90-ih.

Pored Marka, Aleksandre i Ivana, u sinhronizaciji su učestvoali Ana Štajdohar, Ljiljana Stjepanović, Mara Mikić, Milan Antonić i mnogi drugi. Rediteljka sinhronzacije je Jana Maričić i ovaj film na redovne bioskopske repertoare dolazi 3. novembra, u 2D i 3D formatu.

U svim McDonald’s restoranima, u novoj Happy Meal seriji dostupnoj od 4. novembra, nalaziće se osam figurica inspirisanih filmom Trolovi. Baš kao i poznate igračke po kojima je film nastao, kolekcionari će moći da sakupe 8 setova koji uključuju dodatka za olovku u obliku glave trola, bojicu i nalepnice. Kolekcionari će moći da sakupe igračke princeze Make, Zakerala, Bigija, Sjajnog, Mrvice, Čupko, Šmeksija i DJ-a.

Muziku za ovaj animirani film komponovali su Džastin Timberlejk i Gven Stefani, a zvanični saundtrek, u izdavaštvu Menart-a već se nalazi u prodaji.

U Beogradu se 12. Dečiji filmski festival održava u bioskopima „Cineplexx UŠĆE Shopping Center“, „Cineplexx Delta City“, „Roda Cineplex“, „Dvorani Doma Sindikata’’, bioskopu „Fontana’’, „Dvorani kulturnog centra’’, u Novom Sadu u bioskopu „Arena Cineplex“ i „CineStar Cinemas“, a u Pančevu i Zrenjaninu, takođe u bioskopima „CineStar Cinemas“. Kids fest se u Kragujevcu održava u bioskopu „Cineplexx Kragujevac Plaza, dok je u Nišu centar dešavanja festivala bioskop „Vilin grad“.

Cene karata za bioskopske projekcije na KIDS FESTU se nisu menjale, pa će i ove godine biti veoma pristupačne, posebno za organizovane školske posete, a iz godine u godinu, broj zainteresovanih škola i vrtića sve više raste.

Festival već tradicionalno godinama podržavaju Ministarstvo kulture, Grad Beograd i Udruženja učitelja Srbije, Beograda i Novog Sada.

Više informacija o samom festivalu možete pronaći na zvaničnom sajtu Dečijeg filmskog festivala KIDS FESTA i to na adresi www.kids-fest.com.

Filmujmo u ritmu sreće!