Tajni život poznatog predsednika: „Abraham Linkoln – lovac na vampire“

Untitled-1

Objavljeni zvanični sinopsis i trejler

 

 

Objavljen je zvanični sinopsis za film „Abraham Linkoln – lovac na vampire 3D“, ostvarenje iza koga stoje poznati filmski autori Tim Barton kao producent i Timur Bekmambetov kao reditelj, i koje će se u bioskopima naći od 2. avgusta.

„Abraham Linkoln – lovac na vampire 3D“ nastao je na osnovu istoimenog romana autora Seta Grejema Smita, i delo je takozvanog mash-up žanra, u kome se već postojeći klasični tekst ili istorijske činjenice kombinuju sa popularnim narativima i žanrovima, kakav je u ovom slučaju vampirski horor. Grejem-Smit, koji je adaptirao svoj roman u scenario za potrebe ovog filma, poznat je i kao autor još jednog sličnog dela, „Gordost i predrasude i zombiji“, prema kom je takođe snimljen film.

U zvaničnom sinopsisu za film se kaže: „’Abraham Linkoln – lovac na vampire 3D’ istražuje tajni život jednog od najvećih američkih predsednika, i neispričanu priču koja je oblikovala američku naciju. Maštoviti tim sastavljen od Tima Bartona kao producenta (Alisa u Zemlji čuda, Čarli i fabrika čokolade) i Timura Bekmambetova kao reditelja (Noćna straža, Dnevna straža, Tražen) na osvežavajući i uzbudljiv  način priča dobro poznatu krvavu priču o vampirima, predstavljajući Abrahama Linkolna kao jednog od najvećeg lovca na vampire u istoriji.“

Trejler možete videti na adresi

http://www.youtube.com/watch?v=9KQ39Ybh5mo&feature=channel_video_title