SMOTANKO I TRAPAVKO: NEVJEROVATNA MISIJA 3D

Mortadelo (7)

Urnebesna 3D animirana komedija, sinhronizovana na srpski, u kinima širom Bosne i Hercegovine od 1. oktobra.

 

Smotanko i Trapavko ( Mortadelo i Filemon) su dva najvrednija super-špijuna tajne vladine agencije (TIA) i prati ih glas da rješavaju sve kriminalne slučajeve koje ostali agenti ne mogu. Kako bi riješili te zadatke njih dvojica koriste maske i bizarne izume koji su u većini slučajeva besmisleni. Upravo zbog toga njihove misije postaju nepresušan izvor zabave koji do sada nije viđen u svijetu špijunaže. Na repertoar domaćih kina stižu od 1. oktobra!

Jimmy El Cachondo i njegovi sljedbenici su ukrali tajni dokument iz TIA štaba. Zbog nevjerovatne krađe, TIA štab je postao predmet podsmijehivanja svih drugih špijunskih agencija. Direktor napadnute agencije je odlučio da misiju vraćanja dragocjenog dokumenta prepusti top agentima – Smotanku i Trapavku. Da stvar bude gora, opasni kriminalac je pobjegao iz zatvora i planira da se osveti Trapavku za hapšenje u prošlosti. Na kraju će biti primorani da se udruže kako bi pronašli skrovište El Cachonda. U međuvremenu, profesor Bakterija pokušava da pomogne agentima sa svojom najnovijom pronalaskom – napitkom koji pretvara ljude u suprotno od onoga što jesu ili misle.

Urnebesna animirana parodija nastala je na osnovu istoimenog popularnog stripa. Ostvarenje nominovano u šest kategorija na 29. dodjeli Goya nagrada (priznanja španske Akademije filmske umjetnosti i nauka), a osvojio je dvije prestižne nagrade – za najbolju animaciju i najbolje adaptirani scenario.