“Rio” u bioskopima od 14. aprila

Rio_670

„Rio“, film koji je prethodnog vikenda zaradio najviše novca na blagajnama svetskih bioskopa, 14. aprila naći će se na redovnom bioskopskom repertoaru.

Zarada „Rija“ na blagajnama tokom prethodnog vikenda iznosila je 55 miliona dolara. Kod nas je ovaj film tokom vikenda prikazan pretpremijerno,  a od četvrtka naći će se na programu bioskopa „Kolosej“, „Ster Cinemas“, Dom sindikata, „Roda Cineplex“ i „Tuckwood Cineplex“ u Beogradu, kao bioskopa „Arena Cineplex“ u Novom Sadu.

„Rio“ je prvi animirani film ove godine sinhronizovan na srpski jezik. Ulogu Plavka i Biserke igraju Dragan Mićanović i Ana Sofrenović, a u ostalim ulogama pojavljuju se Bojan Žirović, Marko Živić, Jelena Petrović, Marko Marković, Milan Antonić, Milan Tubić. Specijalni gosti su Luna Lu i Ivan Ivanović. Reditelj sinhronizacije je Dragan Vujić Vujke, a dečiji glasovi u filmu su na javnoj audiciji dodeljeni Anji Radovanović, Nikoli Todoroviću i Mihajlu Gajiću.

Posetioci i posetiteljke domaćih bioskopa imaće priliku da izaberu između titlovane i sinhronizovane verzije ovog filma, kao i da izaberu da li će ga gledati u klasičnim ili u 3D salama. Stvaraoci „Rija“ preporučuju 3D sale jer smatraju da ova verzija filma najbolje dočarava magiju Rio de Žaneira kome je ovaj film svojevrsna posveta.

U saradnji sa Beogradskim zoološkim vrtom MCF MegaCom Film poziva gledaoce i gledateljke filma „Rio“ da u bioskopima prilože donacije kojima će se nabaviti dva nova papagaja, Plavko i Biserka, kako bi se obogatio ptičji svet zoo vrta. Donacije se prilažu u RIO kutije u bioskopima.