RIDLI SKOT: ZNAO SAM DA POSTOJI VODA NA MARSU

THE MARTIAN

Marsovac: Spasilačka misija 3D u bisokopima od 1. oktobra

NASA je pokazala fotografije vode na Marsu proslavljenom reditelju Ridliju Skotu još pre  dva meseca, ali tada je bilo prekasno da uključi nove informacije u film „Marsovac: Spasilačka misija 3D“, sa Met Dejmonom u glavnoj ulozi.

Na jednom nivou, „Marsovac: Spasilačka misija 3D“ možda izgleda kao džinovska reklama za NASA-u, ali je upravo bliska saradnja između agencije i ekipe filma Ridlija Skota dovela do toga da reditelj ne izgleda iznenađeno zbog poslednjih vesti iz NASA-e. Na pitanje novinara da li je znao da postoji voda na Marsu,  izjavio je: „Znao sam to još pre nekoliko meseci“.

NASA je pomogla Ridliju Skotu i scenaristi filma Dru Godardu da naprave što realniju površinu Marsa i da na pravi način dočaraju ekstremne uslove koji vladaju na povšini.

Skot je istakao da NASA istražuje vodu na Marsu već dugo. „Kada sam prvi put razgovarao sa NASA-om, dobili smo brojne informacije, uključujući da se na površini nalaze masivni glečeri. Bela površina Marsa, za koju sam mislio da je pokrivena prašinom, ispostavilo se da je led… I ja sam se zapitao da li je to okean. NASA će nastaviti sa istraživanjima i stvarno žele da odu tamo“, nadovezao se Skot u izjavi medijima nakon što je NASA objavila svoje neverovatno otkriće.

U središtu nove Ridlijeve priče „Marsovac: Spasilačka misija 3D“ je astronaut Mark Vatni (Met Dejmon), prvi čovek koji je kročio na Crvenu planetu. Ubrzo nakon sletanja, Vatni je suočen sa mogućnošću da bude i prvi koji će na Marsu ostaviti svoje kosti.

Kako se on snalazi na površini Crvene planete, pogledajte od 1. oktobra u bioskopima širom zemlje.