RECI NAM „KOJE JE BOJE TVOJ FILM?“ NA 11. KIDS FESTU

2001421_DPP_still_1-Fav-Bulle_nor_print

Najveća manifestacija u oblasti kulture i zabave za decu održaće se u periodu od 19. do 25. oktobra u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i u još trideset gradova širom zemlje

Najveći dečiji filmski festival – Kids Fest održaće se 11. put za redom i to od 19. do 25. oktobra 2015. pod sloganom „Koje je boje tvoj film?“. Ovogodišnja ambasadorka je poznata pevačica Sara Jovanović, dok će na festivalu, kao i prethodnih godina, biti prikazana najkvalitenija filmska ostvarenja iz celoga sveta za decu predškolskog i školskog uzrasta: igrani, animirani i dokumentarni, 3D filmovi, od kojih je najveći broj sinhronizovan.

Pored uzbudljivog filmskog programa, 11. Kids fest donosi veliki broj radionica u kojima deca mogu  da se zabavljaju uz klovnove, animatore i druge zanimljive aktivnosti. Tokom uzbudljivih sedam dana, najmlađi posetici bioskopskih sala zaviriće u neke neverovatne i do sad neispričane filmske priče.

Ne krijući uzbuđenje zbog predstojećeg jedinog filmskog festivala za decu u zemlji, Sara je izjavila: „Festival  je posvećen bojama i emocijama koje one izazivaju. Moja omiljena boja je crvena jer podseća na ljubav i radost, a tokom trajanja Festivala pored nje videćemo celu paletu filmskih boja. Ostaje nam jedino da zajedno uživamo u svim filmovima“.

U Beogradu se 11. Dečiji filmski festival održava u bioskopima „Cineplexx Ušće Shopping Center“, „Cineplexx Delta City“, „Roda Cineplex“, ,,Dvorani Doma Sindikata’’ i u bioskopu ,,Fontana’’, u Novom Sadu u bioskopu „Arena Cineplex“, u Kragujevcu u bioskopu „Cineplexx Kragujevac Plaza“, dok će u Nišu centar dešavanja festivala biti bioskop „Vilin Grad“. Pored pomenutih gradova revija Kids fest filmova održaće se i u preko 30 gradova širom Srbije.

Cene karata za bioskopske projekcije na Kids festu i ove godine su veoma pristupačne, posebno za grupne posete. Posetioci Kids festa mogu da dođu do svojih ulaznica na blagajnama bioskopa!

Festival već tradicionalno podržavaju Ministarstvo kulture, Grad Beograd i Udruženje učitelja Srbije.