“Potomci” danas na FEST-u

desc

Višestruko nagrađivani film “Potomci” na FEST-u večeras u 19h.

„Potomci” je prvi film Aleksandra Pejna nakon kultnog filma „Stranputice” iz 2004. godine. Ovaj film osvojio je Oskara za najbolji adaptirani scenario, kao i „Zlatne globuse“ za najbolji film i najbolju mušku ulogu. „Potomci“ su nagrađeni sa ukupno 43 priznanja.

Aleksandar Pejn je najčešće i scenarista i producent filmova koje režira. U njegova značajnija ostvarenja ubrajaju se filmovi: “Sve o Šmitu”, “Izbori” i “Stranputice” za koji je takođe osvojio Oskara u kategoriji “najbolji adaptirani scenario”.

„Potomci“ su duhovita, ali u isto vreme i dirljiva i osećajna priča. U jednoj od najzanimljivijih uloga u karijeri Džordž Kluni igra Meta Kinga, čoveka sa mnogo mana, koji se nakon porodične tragedije suočava sa samim sobom. U sred ove krize, on dolazi do saznanja da nije bio dobar otac i pokušava da poboljša odnos sa svojim dvema ćerkama. Nedostatak roditeljske podrške i stabilnosti ostavio je obe devojke bez jasnog puta kojim bi išle u životu. Sedamnaestogodišnja Aleksandra (Šejlin Vudli) je buntovnica i poslata je u internat. Desetogodišnja Skoti, koju glumi debitantkinja Amara Miler, je u pubertetu, potrebni su je roditeljska pažnja i nadzor.

U bioskopima “Potomci” će se naći od 8. marta, a trejler za ovaj film možete pogledati na ovoj adresi:

http://www.youtube.com/watch?v=2ccS6j2r9hs