ON JE SAM NA MARSU, A VREME ISTIČE…

Marsovac-fb-newsfeed-472x394

Učestvuj u „Spasilačkoj misiji“ i osvoji vredne nagrade

Povodom filma „Marsovac: Spasilačka misija 3D“ koji u bioskope Cineplexx premijerno stiže 30. septembra, MCF i Naxi radio te pozivaju da učestvuješ u jedinstvenom konkursu i tako osvojiš jednu od sjajnih nagrada.

Misiju Ares 3 na Marsu je prekinula snažna peščana oluja. Članovi istraživačkog broda Hermes, bili su prinuđeni da se evakuišu. Dok je oluja tutnjala, astronaut Mark Vatni je nestao. Svi su primili poruku sa Vatnijevog astronautskog odela da su njegove vitalne funkcije prekinute. Nastavili su dalje.

Uprkos svemu, Vatni je preživeo i dok se on nalazio u skloništu koje je projektovano da izdrži 31 dan na površini, posada broda Hermes se udaljavala od Marsa. Ako mu se pokvari mašina za kiseonik, ugušiće se. Ako se pokvari  uređaj za skupljanje vode, umreće od žeđi. Na Marsu još hiljadu stvari može da krene naopako, a sledeća istraživačka ekipa stiže tek za četiri godine.

Ulicama Beograda u narednih nekoliko dana moći ćete da vidite astronauta super-fana, obučenog u gotovo identično odelo koje je Marku Vatniju spasilo život na planeti Mars. Fotografišite se sa njim i radove okačite na Instagram, Facebook ili Twitter profil uz hešteg #SpasilackaMisija (potrebno je da postovi budu javni). Najkreativnije poruke podrške biće nagrađene sjajnim nagradama:

3x Sat PULSAR koje poklanja Vitanov

10 x Majice i šolje iz filma

10×2 Ulaznice za film u Cineplexxu

Konkurs traje do 1. oktobra, a na vama je da pronađete astronauta u gradu i pružite podršku Marku Vatniju.