Održana londonska premijera filma „Hičkok“

Untitled-1

U domaćim bioskopima „Hičkok“ od 28. februara.

U Londonu je u tokom proteklog vikenda održana premijera filma „Hičkok“, biografske priče koja baca novo svetlo na život kultnog reditelja, a koga u filmu igra oskarovac Entoni Hopkins.

Ovaj film govori o odnosu između Alfreda Hičkoka i njegove žene, Alme Revil, koji je bio više od ljubavne priče. Naime, Alma Revil, koju u filmu igra oskarovka Helen Miren, bila je najvažniji Hičkokov saradnik.

Radnja se dešava tokom snimanja filma „Psiho“, a osim Hopkinsa i Miren uloge u filmu igraju i Skarlet Džohanson, Džejms d’Arsi, Džesika Bil i Toni Kolet.

„Dobro su poznati njegovi komplikovani odnosi sa njegovim glumicama, njegov genij i koliko je izvrstan filmski autor. Ono što je manje poznato je činjenica da je njegov najvažniji saradnik bila njegova žena“, kaže Saša Džervazi, reditelj filma.

„Ovo je priča o veoma uspešnom braku i uspešnom kreativnom partnerstvu“, izjavila je Helen Miren. „Ona je mogla da ga usmerava, da montira njegove filmove i vidi stvari koje on nije mogao da vidi, sa ženskom mudrošću i intuicijom“, dodaje Entoni Hopkins.

Za potrebe filma Hopkins je transfromisan u Hičkoka šminkom za koju je zadužen dobitnik Oskara, Hauard Berger.

U domaćim bioskopima „Hičkok“ će se naći od 28. februara.

Pogledajte galeriju na adresi: http://on.fb.me/UdOUC0