LIJAM NISON U ULOZI GENERALA U FILMU OPERACIJA HROMIT

668

Neispričana priča palih heroja inspirisana istinitim događajima je u bioskopima od 17. novembra

Proslavljeni glumac Lijam Nison na veliko platno se vraća u filmu inspirisanim istinitim događajima – Operacija Hromit,  koji u domaće bioskope dolazi 17. novembra, a danas je stigao i trejler.

Nisonu nije prvi put da glumi u filmovima sa ratnom temom, setimo se filma Šindlerova lista, ali u ovom ostvarenju igra Daglasa MekArtura, američkog generala sa pet zvezdica, koji je predvodio snage Ujedinjenih Nacija u Korejskom ratu. On je bio veliki vojskovođa, ali je sklonjen sa svoje pozicije nakon što je počeo da daje izjave koje su se kosile sa američkom spoljnom politikom tog vremena.Glavna radnja ovog filma je bitka kod Inčeona, u ratu između Severne i Južne Koreje, kada su snage UN organizovale iznenadni napad protiv severa.

Pre pokretanja Operacije Hromit, američki general Daglas MeKartur poslao je osam članova korejskog organa za komunikaciju na tajni zadatak, koje je predvodi južnokorejski poručnik Jang Hak-So, sa ciljem da uspešno sleti na Inčon.

Film Operacija Hromit rađen je u produkciji južnokorejske kompanije Taewon Entertainment pod rediteljskom palicom Džona H. Lia, dok je scenario napisao Li Men Hi.