„Ledi Magbet“ – obespravljena žena 19. veka traži osvetu

mcf

Mračna psihološka drama od 15. juna u bioskopima

 Ostvarenje “Ledi Magbet”, rediteljski debi Vilijama Oldrojda, predstavlja adaptaciju romana Nikolaja Leskova, iz 1865. godine, „Ledi Magbet Mcenskog okruga”.

Ova mračna psihološka drama smeštena u 19. veku prati život mlade Ketrin koja je bila primorana da stupi u dogovoren brak bez ljubavi sa čovekom koji je dva puta stariji od nje. U tom neskladnom braku ona trpi psihičko zlostavljanje kako od muža, tako i od njegovog oca. Jedini izlaz iz te situacije za nju predstavlja strastvena afera sa pomoćnikom po imenu Džejms. Ubrzo nakon toga u njoj se rađa snaga, tako moćna da neće prezati ni od čega da po svaku cenu dobije ono što želi.

Film „Ledi Magbet“ je imao svetsku premijeru prošlog septembra na Internacionalnom filmskom festivalu u Torontu, kada je dobio sjajne kritike od raznih filmskih medija, među kojima je najistaknutiji Indiewire, navodeći da „dugometražni debi britanskog reditelja Vilijama Oldrojda nagoveštava šta bi se desilo da je Alfred Hičkok režirao film Orkanski visovi.“

Scenario za film je napisala Elis Birč, a u glavnim ulogama ove drame našli su se Florens Pag, Kosmo Džarvis, Kristofer Ferbank i Pol Hilton.

Domaća publika će imati priliku da uživa u ovom ostvarenju od 15. juna u bioskopima Dvorana Doma Sindikata, Tuckwood, Fontana, Akademija 28 i Bioskop Vlada Divljan u Beogradu, kao i u bioskopu Vilin grad u Nišu.