KO JE LORA KINI AKA MUTANT X-23?

unnamed

Karte za premijerne projekcije su u prodaji

Logan: Vulverin je novi dugoočekivani film u kojem ćemo poslednji put gledati Hjua Džekmena u ulozi Vulverina, a premijera ovog filma zakazana je za 2. mart u okviru Men’s Night događaja u bioskopima Cineplexxa širom Srbije. Karte za premijerne projekcije su puštene u prodaju i mogu se kupiti na blagajnama bioskopa.

U bliskoj budućnosti, Logan već umoran i iznuren, skrivajući se od sveta na meksičkoj granici,  štiti i brine se o bolesnom Profesoru X.  Ali, Loganovi pokušaji da se sakrije od sveta i svoje prošlosti padaju u vodu kad se pojavi mladi mutant Lora Kini (X-23), progonjen od strane mračnih sila.

Ali ko je Lora i šta mi znamo o ovom mutantu? Lora Kini, kreirana od strane Krejga Kajla pre nego što se pojavila u strip serijalu, debitovala je u televizijskoj seriji X-men: Evolucija. Ona je mutant koji je nastao od Vulverinovog genetskog materijala. Ukupno je bilo dvadeset i dva neuspešnih pokušaja da se od Vulverinovog DNK napravi ultimativni mutant kao savršeno oružje.

Dvadeset i treći eksperiment  (X-23) je devojčica, rođena od surogat majke naučnice, odmalena učena da bude vojnik. Njeni tvorci, nestrpljivi u čekanju da njeni mutantski geni prorade sami od sebe, počinju da je podležu bombardovanju radioaktivnim zracima kako bi ubrzali njenu mutaciju. Stvaraju joj se kandže na rukama i nogama koje bivaju prelivene adamantijumom.

Lora, nedugo zatim beži iz laboratirije ubijajući sve što joj se nalazi na putu, čak i svoju majku koja joj na samrti otkriva njeno pravo ime i sve što je vezano za nju i upućuje je na Profesora X i Vulverina. X-23 nakon toga počinje potragu za Loganom (Vulverinom), jedinom osobom za koju zna, i zbog koje je nastala.

U filmu je glumi mlada glumica Dafni Kini poznata po tv seriji Izbeglice. Dolazak X-23 mutanta u X men franšižu je veliki trenutak za sve fanove, ali koliko će se njena priča provlačiti kroz film i šta ćemo sve saznati o njenom i Loganovom odnosu saznaćemo tek 2. marta kada ovaj film dolazi u bioskope širom Srbije. A oni srećniji, taj odgovor će saznati  17. februara na 67. Berlinskom festivalu kada će biti održana i svetska premijera.