“Kako sreća hoće” od sutra u bioskopima

kako sreca hoce vest

“Kako sreća hoće”, satirična drama Aleksa de la Iglesije, od sutra će se naći na repertoaru bioskopa “Kolosej”, “Fontana”, “Cineplexx Delta City” i “Cineplexx Kragujevac Plaza”. Selma Hajek i Hoze Mota igraju glavne uloge u filmu čija je tema predatorska priroda medija i javnosti, koja se hrani ljudskom tragedijom.

Osim medijske manipualcije, reditelj je želeo da se osvrne i na aktuelnu ekonomsku situaciju u Evropi:

“Situacija u kojoj se našao glavni lik, Roberto, je i moja situacija i situacija mojih prijatelja i većine ljudi u Evropi koji se suočavaju sa krizom u kojoj svako može da bude oboren sa svog sedla u svakom trenutku. Svi smo mi ranjivi. Jednostavno neko dođe i kaže vam: “Vi ste bezvredni i vaša zemlja ide u propast”. Ovaj film obrađuje tu temu na jedan ciničan, komičan način, jer da biste preživeli, morate na to da gledate kao da biste mogli i da odustanete i da nemate šta da izgubite. Međutim, tu mora da bude i dostojanstva. Ako zadržimo dostojanstvo i poštovanje, onda ćemo moći da preživimo”.

Bivši publicista Roberto nema sreće. Bez posla i napušten od strane prijatelja i kolega, vuče se sa jednog intervjua na drugi. Njegova žena Luiza je jedina na koju može da se osloni. Nakon jedne ponižavajuće epizode, on odlazi u Kartaginu, mesto gde su on i Luiza proveli medeni mesec. Međutim, umesto njihovog hotela sada je tu muzej. Tokom otvaranja muzeja, dok Roberto razgleda unaokolo, u čudnoj nezgodi on pada sa skele. Kako mu sada gvozdena šipka viri iz temena, njegova nesreća postaje glavna meta novinara i on je rešen da to dobro iskoristi.

Kao i prethodna ostvarenja ovog španskog reditelja (“Ferpektni zločin”, 2005, “Posledji cirkus”, 2011.) i film “Kako sreća hoće” premijerno je domaćoj publici bio prikazan na FEST-u.