Kakav je “Prometej 3D”?

prometej-3d

Iako film “Prometej 3D” još nije zvanično stigao u svetske bioskope, već su se pojavile prve kritike. Izvesni mediji i kritičari imali su prilike da na zatvorenoj projekciji pogledaju novo ostvarenje Ridlija Skota i po svemu sudeći – film im se dopao!

Watculture

“Uzbudljivi naučno-fantastični spektakl koji bi trebalo da ima serije fanova koji će od istom diskutovati godinama”.

“Ridli Skot je osmislio svoj najživlji i najentuzijastičniji film, potkovan ne samo ludačkim scenarijem. već i neverovatnim vizuelnim efektima i nepogrešivim dizajnom scenografije, koji su dostojni nominacije za Oskara”.

Hollywood Reporter smatra da su vizuelni efekti glavna prednost filma, ali Empire i Guardian, koji za “Prometeja” kaže da je “zamršen i kompleksan, spektakularni film koji svoje ludilo drži manje-više pod kontrolom i vrlo je gledljiv, smatraju da je ipak Majkl Fasbender taj koji zaslužuje svu pažnju.

The Hollywood Reporter

“Tehnički, “Prometej” je savršen. Iako je film sniman u 3D-u, reditelja taj aspekt ne ometa u zamisli i realizaciji. Film upija i koristi taj proces neprimetno. Ne postoji ni lažna, ni naivna nota u efektima”.

Empire

“Očaravajući vizuelni efekti, “ljigavo” ludilo i prvoklasno “Fasbenderstvo”.

The Guardian

“Fasbender je zasenio sve. On filmu daje neverovatni sjaj i preuzima glavni fokus radnje”.

Screen Daily.

“Prošlo je tri decenije od kada je Ridli Skot poslednji put zakoračio u naučno fantastičnu teritoriju, ali sa epskom fantazijom “Prometej 3D”, jasno je da njegova vizija i besprekorni smisao za dramu i uzbuđenje savršeno odgovaraju žanru i da je napravio film koji je jedan od najnestrpljivije očekivanih naslova ovog leta i koji će uzbuditi i isprovocirati publiku spremnu za njegov prepoznatljivi pečat inteligentne i temeljne režije”.

U domaćoj blogosferi pojavila se i prva srpska recenzija filma, po kojoj je “Prometej 3D” “odličan naučno fantastični film kakvog odavno nismo videli na filmskim platnima”.

Ceo tekst možete pročitati na sledećoj adresi: http://www.megablog.rs/film-detail/prometej-prometheus-recenzija-filma/

Premijera u Beogradu zakazana je za 6. jun u 20:30 u multipleksu „Kolosej“,  u 20 časova novosadskom bioskopu „Arena Cineplexx“, i u 21 čas u bioskopu „Cineplexx“ u Kragujevcu i bioskopu „Vilin grad“ u Nišu.

Pretpremijerno u bioskopima Cineplexx BG i KG u subotu i nedelju od 21.30h, i bioskopu Vilin grad Niš od 20.40h!