I VUČIĆ POTVRDIO DOLAZAK NA PREMIJERU „REKVIJEM ZA GOSPOĐU J.“

mcfMirjana Karanovic (Mrs.J) at graveyard

U programu Srpski film u okviru 45. FEST-a danas će premijerno biti prikazan i „Rekvijem za gospođu J.“, film prema scenariju i u režiji Bojana Vuletića, koji je svetsku premijeru imao na ovogodišnjem filmskom festivalu u Berlinu.

Crvenim tepihom, pre same projekcije filma koja počinje u 19h, pored glavnih glumica Mirjane Karanović, Jovane Gavrilović i Danice Nedeljković, prošetaće i mladi glumac Vučić Perović koji u ovom filmu glumi Milančeta, Aninog dečka.

„Rekvijem za gospođu J.” imao je veoma uspešnu svetsku premijeru u okviru programske selekcije Panorama na 67. Berlinskom filmskom festivalu, a kritike su nedvosmisleno bile pozitivne.  „Film mladog srpskog reditelja Bojana Vuletića nije prikazan u glavnom programu, a zaslužio je ne samo da bude učesnik takmičarskog programa,  nego  i jedan od pobednika. To da se radi o komediji nije jasno od samog početka. Smeh  izrasta  iz talasa  svakodnevnih situacija  i birokratskih procedura i on je nosilac samog života, koga se nije lako odreći.“ – prenose Vedomosti

Nakon „Vodiča kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem“, ovo je drugi dugometražni film Bojana Vuletića koji govori o mirnim samoubilačkim namerama sredovečne žene, koju tumači Mirjana Karanović. Iako je to za 5 dana, Gospođa J. je odlučila da završi sve svoje privatne i administrativne poslove da bi se ubila onako kako želi i ostavila svoju porodicu obezbeđenu. Ali da bi sve to započela potrebna joj je samo jedna overena potvrda – uverenje o radnom stažu za poslednjih 20 godina. U Zemlji koja upravo prolazi kroz tranziciju i sveobuhvatnu reformu administracije, to će biti jako komplikovano. Jer živeti u tranziciji je komplikovano. Umreti je još komplikovanije.

Direktor fotografije je Jelena Stanković, montažer Vladimir Pavlovski, scenograf Zorana Petrov, kostimograf Lana Pavlović, dizajner zvuka Boris Trayanov. Producent filma je Nenad Dukić (SEE Film Pro), a glavni distributer MCF MegaCom Film. U bioskope širom Srbije ovaj film dolazi 16. marta.