“Hičkok” žurka 28. februara u Greenet Cafe-u

hickok zurka

Povodom bioskopskog starta filma, 28. februara, u 18h u Greenet Cafe-u “Bulevar” (Bulevar kralja Aleksandra 72-74), održaće se promocija specijalnog menija “Nazovi Greenet radi kafe”.

Film “Hičkok”, sa Entonijem Hopkinsom i Helen Miren u glavnim ulogama premijerno će biti prikazan 27. februara na FEST-u, a od 28. februara naći će na redovnom bioskopskom repertoaru.

“Triler late sa ukusom lešnika”, “Sablasni vanila krem”  i “Cimet mocha sa ukusom straha” nazivi su novih toplih napitaka, inspirisanih delom slavnog reditelja, koji će se služiti u svim Greenet kafeterijama.

Kao večita inspiracija Alfreda Hičkoka, plavuše će ove specijalitete moći da probaju besplatno 28. februara u periodu od 18 do 20h u svim Greenet kafeterijama u Beogradu i Novom Sadu.

Od Grejs Keli, preko Ingrid Bergman, Tipi Hedren, do Kim Novak i Dženet Li, Hičkokova opsednutost plavokosim lepoticama je bila više nego očigledna. One su za njega bile simbol heroine, a osim toga, bolje su se slikale u crno-beloj tehnici. “Brinete jednostavno izgledaju sumnjivo,” govorio je slavni reditelj.

“Hičkok” je ljubavna priča o jednom od najpoznatijih svetskih reditelja, Alfredu Hičkoku, i njegovoj ženi Almi Revil u toku snimanja jednog od najuticajnijih filmova svih vremena, filma „Psiho“ 1959. godine.

Čuveni reditelj, izuzetna filmska ikona koja stoji iza nekih od najšokantnijih filmova, kojima dominiraju zlo i intriga, imao je i skrivenu stranu – kreativno eksplozivnu romansu sa jakom ženom i filmskim saradnikom, Almom Revil. Ovo je priča o njihovoj zanosnoj i kompleksnoj ljubavnoj priči, prikazana kroz jednu od njihovih najizazovnijih filmskih avantura – snimanje jezivog trilera “Psiho”, koji će postati rediteljev najkontroverzniji film. Nakon snimanja ovog filma, ništa u vezi sa filmom više nikada nije bilo isto – ali malo ko zna da je za to odgovorno dvoje ljudi.