Hičkok kao inspiracija

hickok-kafe-vest

Film “Hičkok”, koji je od 28. februara na repertoaru domaćih bioskopa, poslužio je kao inspiracija za nove tople napitke Greenet kafea. Delo čuvenog reditelja Alfreda Hičkoka može se prepoznati u kafama: “Triler late sa ukusom lešnika”, “Sablasni vanila krem” i “Cimet moka sa ukusom straha”, koje su sinoć predstavljene u poznatoj beogradskoj kafeteriji.

Promociji specijalnog menija koji će naredne dve nedelje biti u ponudi svih Greenet kafea u Beogradu i Novom Sadu, prisustvovali su i mladi glumci, Snežana Jeremić (“Jagoda u supermarketu”, “Mala noćna muzika”) i Stevan Piale (“Šešir profesora Koste Vujića”, “Zvezdara”).

Sašu Gervazija poznati reditelj je inspirisao na drugačiji način, pa je “Hičkok”, prvi dugometražni film ovog reditelja, zapravo ljubavna priča o Alfreda Hičkoku i njegovoj ženi Almi Revil u toku snimanja jednog od najuticajnijih filmova svih vremena, filma „Psiho“.

Snimljen po knjizi Stivena Rebela “Alfred Hičkok i stvaranje “Psiha”, film prikazuje manje poznatu stranu života ove filmske ikone, njegov kompleksni odnos sa Almom Revil, koja je igrala glavnu ulogu u njegovom životu, uprkos rediteljevoj opsesiji “plavušama”. Izuzetno talentovana žena, Alma je bila ključni saradnik na većini Alfredovih projekata uključujući i “Psiho”, ali je zauvek ostala manje poznati deo brenda “Hičkok”.

Osim sjajne glumačke ekipe koju čine Entoni Hopkins, Helen Miren, Skarlet Johanson, Džesika Bil, Toni Kolet, Deni Hjuston i Džejms Darsi, ovaj film obeležila je i zapanjujuća sličnost Entonija Hopkinsa sa Alfredom Hičkokom. Mešavinom ekspertski primenjene protetike i velikog umeća, Oskarom nagrađeni šminker, Hauard Berger,  transformisao je čuvenog glumca u legendarnog reditelja.

“Hičkok” je premijerno prikazan na 41. FEST-u 27. februara.

Pogledajte fotografije sa promocije filma i kafe:  http://on.fb.me/12fEWti