FILMOVI SA FESTA U BIOSKOPIMA ŠIROM SRBIJE

mcftisina (3)

Tišina, Trgovački putnik i Franc u bioskopima od 9. marta

 

Filmska distributerska kuća MCF MegaCom Film najavila je da će u bioskopima širom Srbije biti prikazani filmovi koji su bili na 45. Festu, a među kojima su pobednici velikih festivala.

Među prvim filmovima koje ćemo gledati ove nedelje jesu remek delo slavnog reditelja Martina Skorsezea „Tišina“, „Trgovački putnik” nagrađen prestižnim Oskarom za najbolji film van engleskog govornog područja i francusku ratnu dramu  „Franc“.

Martin Skorseze je još davne 1991. godine počeo da pravi film po obožavanom romanu „Tišina“Endru Garfild i Adam Drajver glume portugalske Jezuite iz 17. veka koji su se zaputili na duge relacije kako bi pronašli svog nestalog mentora koga glumi Lijam Nison. Njih dvojica postaju svedoci progona hrišćana u Japanu, čija vlada želi da očisti zemlju od svih stranih uticaja.

Iranski reditelj Ašgar Farhadi, kome je ovo drugi Oskar, na velka platna vraća se sa filmom „Trgovački putnik” o glumačkom paru čija veza počinje da se urušava dok na turneji izvode predstavu „Smrt trgovačkog putnika“.

„Franc“ je istorijski komad raskošne imaginacije i superiorne izrade koji govori o susretu mlade Nemice i tajanstvenog Francuza koji dolazi da položi cveće na grob njenog verenika.

Najbolji film u nacionalnoj selekciji „Srpski film” 45. Festa „Rekvijem za gospođu J”, drugi dugometražni film Bojana Vuletića, u bioskopima širom Srbije biće prikazan od 16. marta. „Rekvijem za gospođu J“ nagrađen je i za najbolju režiju , najbolji scenario, najbolju žensku ulogu i dobitnik je Politikine nagrade „Milutin Čolić”.

MCF je obezbedio prava i za filmove „To je samo kraj sveta“ sa Vensanom Kaselom i Marion Kotijar koji u bioskope dolazi 16. marta, onda film zasnovan na romanu dobitnika Pulicerove nagrade, Filipa Rota, „Američka Pastorala“ koji u bioskope dolazi 23. marta. Zatim tu su i „Američka draga“ sa Šajom Labafom od 30. marta, „Grad neupadljive svetlosti“ u bioskopima od 6. aprila i „Nož u našim leđima“ sa Majklom Fasbendarom i Brendonom Glesonom koji u bioskope dolazi 20. aprila.