FILMOVI SA BERLINA U DISTRIBUCIJI MCF-A

unnamed

Na predstojećem 67. Međunarodnom filmskom festivalu u Belinu, koji se održava od 9. do 19. februara ove godine, biće prikazano sedam filmova koje je distributerska kuća „MCF MegaCom Film“ otkupila i koji će se naći na predstojećim filmskim festivalima u Srbiji, kao i na redovnom bioskopskom repertoaru.

Među njima je i film „Đango“ koji će premijerno otvoriti ovogodišnji festival. Film govori o čuvenom džez muzičaru romskog porekla, Đangu Rajnhartu i biće u konkurenciji za Zlatnog medveda Berlina.

Pored „Đanga“, na programu ovogodišnjeg Berlinala naći će se kultni finski reditelj Aki Kaurismaki, koji će prikazati svoj nanoviji film „Druga strana nade“ (The Other Side of Hope).
Rediteljka Gurindar Čada predstaviće svoje novo ostvarenje „Vicekraljeva palata“ (Viceroy’s House) sa Džilijan Anderson u glavnoj ulozi.

Rumunski autor Kalin Peter Necer, koji je osvojio Zlatnog medveda 2013. godine za film „Pozicija deteta“, vraća se u Berlin sa ostvarenjem „Ana, ljubavi moja“ (Ana, mon amour).

Premijeru na ovogodišnjem festivalu imaće i film „Logan“ u kojem poslednji put gledamo Hjua Džekmana u ulozi Vulverina, a koji u bioskope širom Srbije dolazi 2. marta, do tada pogledajte trejler.

Među filmovima koje je otkupio MCF za distribuciju je i „Povratak u Montauk“ (Return to Montauk) reditelja Volkera Šlindorfa, kao i „Jednom davno u Nemačkoj“ (Bye Bye Germany).