FILM INKARNACIJA U BIOSKOPIMA OD 8. DECEMBRA

668

MCFMegaCom Film i Void Pictures najavljuju s nestrpljenjem očekivanu beogradsku premijeru filma Inkarnacija, 7. decembra 2016. godine, u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center, a od 8. decembra i distribuciju filma u bioskopima širom Srbije.

Domaći akcioni triler, Inkarnacija, nakon svetske premijere na festivalu Cinema City u Novom Sadu, i prikazivanja na 51. Filmskim susretima u Nišu, našao se u zvaničnoj selekciji filmskog festivala Raindance, najvećeg festivala nezavisnog filma u Velikoj Britaniji. Nakon Londona, film je imao prvu projekciju u Americi na Screamfest-u u Los Anđelesu. Inkarnaciju u novembru očekuju projekcije i na na Cottbus-u, vodećem festivalu istočnoevropskog filma, koji se, kao i Raindance festival, nalazi na listi 50 najznačajnijih svetskih filmskih festivala. Svoje deseto prikazivanje film će imati na Night Visions-u, najvećem festivalu žanrovskog filma u Skandinaviji.

Nakon mnogobrojnih domaćih i svetskih festivala, i primetno pozitivne kritike, film Inkarnacija je izazvao veliko interesovanje. Akcioni triler, obojen mistikom, impresivnom fotografijom, i izuzetnim soundtrekom, debitantsko je ostvarenje reditelja Filipa Kovačevića. Priča je o čoveku koji se budi na trgu nepoznatog grada, iznova i iznova. Svaki pokušaj da pobegne četvorici maskiranih ubica završava se njegovom smrću. Kroz neprekidnu poteru pokušava da otkrije svoj identitet i sazna ko mu je smestio ubistvo.

Glavne uloge: Stojan Đorđević, Dejan Cicmilović, Tihomir Stanić, Dača Vidosavljević, Sten Zendor, Vidan Dojčinović, Žarko Stepanov, Bogdan Petrović

O reditelju:

Filip Kovačević je rođen 1989. u Beogradu. Nakon završene Matematičke gimnazije studira Matematički Fakultet. Tokom studija radi na razvoju prvog dugometražnog filma, kao glavni producent, reditelj i jedan od scenarista. Diplomira na smeru Teorijska matematika i primene, paralelno sa post-produkcijom filma “Inkarnacija”, koja je završena u junu 2016. godine.