Ekskluzivna premijera filmskog spektakla “Egzodus: Bogovi i kraljevi 3D”

e
Najveća avantura i duhovna potraga svih vremena na velikom platnu!

Dugoočekivani filmski spektakl Ridlija Skota Egzodus: Bogovi i kraljevi 3D konačno stiže u domaće bioskope. Ekskluzivna premijera će se održati 17-og decembra u bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Center u 20h. Poznate ličnosti iz sveta muzike, filma i sporta imaće priliku da prošetaju crvenim tepihom i osete duh drevnog Egipta koji će ispuniti foaje bioskopa. Karte za premijeru su puštene u prodaju tako da će i obožavaoci Ridlija Skota biti u prilici da prvi vide njegovo novo ostvarenje.

Koristeći vrhunske vizuelne i 3D efekte, Skot unosi novi život u priču o nepokornom vođi Mojsiju (Kristijan Bejl) koji predvodi pobunu protiv egipatskog faraona Ramzesa (Džoel Edžerton) i predvodi 400 000 robova u bekstvu iz Egipta.

Skot primećuje: ,,Život Mojsija je jedna od najvećih avantura i duhovnih potraga svih vremena”. Od uvodne bitke u kojoj vojnici napadaju Hetitski tabor, do ogromnih kula, zastrašujućeg niza pošasti i razdvajanja Crvenog mora, Skot daje svoj lični pečat jednoj od najcenjinijih i najvažnijih biblijskih priča. ,,Volim sve veće od života”, ističe Skot. ,,Znao sam šta radim sa ,,Gladijatorom”­ kako da mu udahnem život i osećaje ljudi iz tog perioda. Sa fimom ,,Egzodus: Bogovi i kraljevi” želeo sam slično – da oživim egipatsku kulturu i Egzodus na način koji nije viđen ranije.”

U novom filmu Ridlija Skota Egzodus: Bogovi i kraljevi glume poznati glumci iz različitih zemalja. Izbor glumačke ekipe Skot objašnjava: ,,Egipat je bio – i još uvek jeste danas – mešavina različitih kultura, nalazi se na raskršću između Afrike, Bliskog Istoka i Evrope. Zaposlili smo glumce različitih nacionalnosti kako bi se odrazila različitost kultura – od Iranaca, Španaca do Arapa. Postoje mnoge teorije o etnicitetu egipatskog naroda, mnogo smo raspravljali o tome kako najbolje predstaviti tu kulturu.”

Kristijan Bejl glumi Mojsija, Džoel Edžerton Ramzesa, Džon Torturo je preuzeo ulogu Setija, Ben Kingsli ulogu Nuna, a AronPol je Džošua.

Bioskopska publika je ovih dana imala priliku da premijerno pogleda ostvarenje Egzodus: Bogovi i kraljevi 3D i u Londonu, Njujorku i Madridu na kojima je prisustvovala ekipa iz filma.

Film Egzodus: Bogovi i kraljevi će se naći na redovnom bioskopskom repertoaru od 18. decembra.