DŽEJMS MEKAVOJ I DANIJEL REDKLIF U NOVOM FRANKEŠTAJNU!

unnamed

Pogledajte prvi trejler za film koji nam stiže uoči Nove Godine

Prvi film o Frankeštajnu i čudovištu koje je stvorio snimljen je davne 1910. godine. Neke od filmskih adaptacija inspirisanih Frankenštajnom – donele su nove legendarne likove, kao što je Frankeštajnov pomoćnik Igor Štraus, koji se nije pojavio u romanu Meri Šeli. Reditelj Pol Mekgigan, u novoj filmskoj adaptaciji kultnog romana „Viktor Frankeštajn”, ulogu kontraverznog naučnika je dodelio Džejmsu Mekavoju, a njegovog nadarenog pomoćnika Danijelu Redklifu. Na repertoar domaćih bioskopa ostvarenje „Viktor Frankeštajn” stiže 31. decembra, a po prvi put priča će biti ispričana iz Igorovog ugla.

Radikalni naučnik Viktor Frankenštajn (Mekavoj) i njegov jednako izuzetan štićenik Igor Štrausman (Redklif) dele plemenitu viziju – žele da njihov zajednički naučni rad donese dobrobit čovečanstvu. Međutim, u eksperimentima Viktor ide predaleko, a njegova opsesija doneće zastrašujuće posledice. Samo Igor može da vrati svog prijatelja sa ivice ludila i spasi ga od njegove monstruozne tvorevine.

Do sada je snimljeno preko 48 filmova o Frankenštajnu, a Moviepilot navodi 4 razloga zašto će baš ovaj verovatno biti najbolji:

1. Režirao ga je Pol Mekgigan
Ako nije dovoljno reći Dobitna kombinacija (Lucky Number Slevin), onda će vam serija Šerlok sigurno biti najbolji argument.

2. Priča u filmu se razlikuje od priče u knjizi
U filmu upoznajemo veliki broj novih likova i s obzirom da se film bazira na toksičnom odnosu između Viktora i Igora, to je kao da posmatramo priču iz potpuno novog ugla.

3. Meks Lendis je napisao scenario
Poznat je po scenariju koji je napisao za film Hronika (Chronicle), a režirao je i spot za pesmu One last time, svetski poznat hit pevačice Ariane Grande.

 4. Sjajna glumačka ekipa
U dinamičnoj i uzbudljivoj ekranizaciji legendarne priče, pojavljuju se pored Džejmsa Mekavoja i Danijela Redklifa, Endru Skot, Mark Gatis, Kalum Tarner i prelepa Džesika Brovn Findlej.

Dok se novi film „Viktor Frankeštajn” ne pojavi na repertoaru domaćih bioskopa, uživajte u prvom trejleru

na ovom linku!