DŽARMUŠOV DOKUMENTARAC O BENDU THE STOOGES NA 22. FAF-U

GimmeDanger_Trailer

Premijera filma Gimme Danger zakazana je za 26. novembar u 18.30h u Centru za kulturu „Vlada Divljan“

 

Dvadeset drugi Festival autorskog filma (FAF) biće održan u Beogradu od 25. novembra do 3. decembra,  a premijerom novog dokumentarnog filma Džima Džarmuša – Gimme Danger, jednom od najvećih rokenrol sastava svih vremena, proslaviće se i novi naziv Ustanove kulture Paliula koja će se zvati po legendarnom rok muzičaru Vladi Divljanu.

Pre projekcije filma, prisutnima će se obratiti direktor Festivala autorskog filma Igor Stanković, kao i predsednik opštine Palilula, Aleksandar JovičićPremijerno će biti emitovan i insert iz filma Nebeska tema, ostvarenje inspirisano životom i radom legende Vlade Divljana, o kojem će nešto reći i scenarista i reditelj Mladen Matičević.

Film Gimme danger daje opširan uvid u ovaj bend, čiji je vodeći vokal Igi Pop. Dolazeći iz En Arbora u Mičigenu, u kome vlada kontrakulturna revolucija, moćan i agresivan rokenrol stil, bend The Stooges ostavio je pečat na muzičkom pejzažu kasnih 1960-ih. Pružajući publici mešavinu roka, bluza, R&B i džeza, bend je postavio temelj za ono što bi se moglo nazvati pankom i alternativnim rokom u decenijama koje su usledile.

U program ovogodišnjeg Festivala autorskog filma uvršćeno je preko 80 filmova, a od toga čak 17 filmskih ostvarenja biće prikazano u prostorijama CK „Vlada Divljan“ u terminima od 18.30h i 20.30h. Detaljan program nalazi se na sajtu festivala faf.rs, a ulaznice za projekcije kupuju se na blagajni Centra za kulturu.