DOBITNIK ZLATNOG LAVA U DISTRIBUCIJI MCF MEGACOM FILMA

unnamed

Distributerska kuća MCF MegaCom Film obezbedila je prava na distribuciju šest ostvarenja koja su osvojila najznačajnije nagrade na prestižnom međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji.Filipinska drama The Woman Who Left reditelja Lava Dijaza osvojila je glavnu nagradu Filmskog festivala u Veneciji – „Zlatnog lava”.

The Woman Who Left prati izlazak jedne žene, Horacije (Charo Santos-Concio), iz zatvora nakon što je provela 30 godina iza rešetaka za ubistvo koje nije počinila. Po izlasku iz zatvora ona se nalazi u svetu koji više ne prepoznaje, ali u haosu savremenih Filipina odlučuje se da organizuje osvetu onome koji joj je smestio ubistvo.

unnamed

Srebrni lav za najbolju režiju ove godine je otišao u ruke čak dvojice reditelja. Meksički reditelj Amat Eskalante za film The Untamed (La región salvajei ruski reditelj Andrej Končilovski za Paradies podelili su ovu prestižnu nagradu.

Oskar Martinez osvojio je nagradu za najboljeg glumca u argentinsko-španskoj dramiThe Distinguished Citizen.

Specijalna nagrada žirija otišla je u ruke rediteljke Ane Lili Amirpur za film The Bad Batch, dok je nagrada za najboljeg mladu glumicu „Marcello Mastroianni” osvojilaPaula Bir, za ulogu u filmu Frantz.

Žirijem je predsedavao reditelj filmova Skyfall i Spectre Sem Mendez, a svi ovi nagrađeni filmovi su već otkupljeni od strane distributerske kuće MCF MegaCom Film i naći će se na predstojećim filmskim festivalima kao i na redovnom bioskopskom repertoaru.