DANIJEL REDKLIF I POL MEKGIGAN U POSEBNOJ VEZI

photo 3

Puštene karte u prodaju za premijeru filma ,,Viktor Frankenštajn”

Iako su se prvi put sreli na snimanju filma Viktor Frankenštajn, Danijel Redklif i Pol Mekgigan, reditelj filmova Dobitna kombinacija (Lucky number Slevin) i serije Šerlok, znali su jedan za drugog mnogo pre toga. Naime, reditelj je indirektno zaslužan za to što je Danijel Redklif dobio ulogu mladog čarobnjaka Harija Potera, budući da mu je glumčev otac bio agent sa kojim je imao odličnu saradnju na prethodnim filmovima.

Redklif je u više navrata u intervjuima isticao kako je njihov odnos specifičan iako se ne poznaju lično, kao i da bi njihova potencijalna saradnja bila pun pogodak. To se i dogodilo nakon serijala filmova o Hariju Poteru, a da li je Redklifovo predviđanje bilo tačno, proverite već 30. decembra na premijeri filma Viktor Frankenštajn u bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Center od 20h.

Film Viktor Frankenštajn prikazuje priču o istoimenom kontroverznom naučniku kojeg igra zvezda nove X-men trilogije Džejms Mekavoj, i njegovom asistentu Igoru Štrausmenu u izvođenju Danijela Redklifa. Viktor i Igor dele plemenitu viziju kojom bi, zajedničkim naučnim radom, doprineli večnoj dobrobiti čovečanstva. Međutim, istraživanje besmrtnosti i eksperimenti se pretvaraju u opsesiju koja ima zastrašujuće posledice.

Zanimljivost koja prati reditelja Pola MekGigana jeste činjenica da zapravo nije završio nikakvu filmsku školu, već se bavio fotografijom. Ali bez obzira na to, MekGigan je tvorac serije Šerlok, jedne od najpopularnijih serija današnjice, pa se postavlja pitanje da li je škola presudna ako imaš talenat:

 

- Oduvek sam osećao strast prema filmovima i  voleo sam da ih gledam. Međutim, nije bilo situacije da sam pogledao nešto i rekao – To želim da radim!, sve do trenutka dok nisam dobio ponudu da radim film u koji sam se zaljubio. I mislim da me ta činjenica da nisam završio filmsku školu, čini smelijim i spremnijim da uvek uradim nešto drugačije.

Karte za premijeru su već u prodaji na blagajnama bioskopa Cineplexx Ušće Shopping Center, a od 31. decembra će se naći na redovnom repertoaru bioskopa širom Srbije.