Dan nezavisnosti : Vraćamo vas u 1996.

4E2xKGrU2qcqUE2S3Nl27hwZdqy

Pre dve decenije imali smo priliku da prvi put pogledamo do tada najskuplji naučnofantastični film - Dan nezavisnosti, a ovog petka ćemo imati priliku da ga opet pogledamo u bioskopskoj atmosferi u Velikoj Sali Doma omladine .

U susret premijeri filma Dan nezavisnosti: Nova pretnja, koja će se održati 23. juna u bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Center, MCF MegaCom Film distributerska kuća, zajedno sa Domom omladine i Jugoslovenskom kinotekom, organizuje specijalnu projekciju filma Dan nezavisnosti 17. juna sa početkom u 20.30 h. A za najveće nostalgičare, kako bi doživljaj bio što autentičniji, film će biti prikazan sa originalne 35mm kopije.

Dan nezavisnosti, snimljen 1996. godine u režiji Rolanda Emeriha, dao je novu definiciju visokobudžetnog filma. Bio je jedan od najskupljih, ali i komercijalno najuspešnijih filmova svog vremena, i zaslužno se nalazi se u TOP 50 filmova sa najvećom zaradom.

Zaplet je smešten neposredno pred američki praznik Dan nezavisnosti, kada Zemlju iznenada napadaju vanzemaljci sa ciljem da unište čovečanstvo. Radnja prati napore pilota (Vil Smit), naučnika (Džef Goldblum) i američkog predsednika (Bil Pulman) koji će organizovati otpor napadačima.

Karte su već u prodaji i mogu se kupiti na blagajni Doma omladine po ceni od 100 dinara.