“Čelična lejdi” u bioskopima od 15. marta

celicna-lejdi-vest

„Čelična lejdi“, priča o Margaret Tačer i ceni koju je morala da plati zbog karijere i moći, naći će se na redovnom bioskopskom repertoaru od 15. marta.

Uloga čuvene britanske premijerke donela je Meril Strip trećeg Oskara u karijeri, a film je ovim priznanjem nagrađen i za najbolju šminku. Ova biografska drama u režiji Filide Lojd osvojila je i nagrade BAFTA (za najbolju glumicu i šminku) i „Zlatni globus“ (za najbolju glumicu).

Prvog Oskara Meril Strip je dobila 1980. godine za sporednu ulogu u filmu „Kramer protiv Kramera”, a drugog 1982. za glavnu žensku ulogu u filmu „Sofijin izbor”. Ovo je drugi put da ova slavna američka glumica sarađuje sa poznatom engleskom rediteljkom, Filidom Lojd.

Pozorišna rediteljka Filida Lojd proslavila se mjuziklom „Mamma Mia“, koji je postao hit ne samo na Vest endu i Brodveju, već širom sveta. Režirala je i filmsku adaptaciju 2008. godine što je i njen debitantski film. Do kraja 2008. „Mamma Mia!“ postao je film sa najvećom zaradom među britanskim filmovima.

„Čelična lejdi“ premijerno je bila prikazana na 40. FESTU.

Trejler možete pogledati putem sledećeg linka:

http://www.youtube.com/watch?v=lM4hT-mTZQk