BLIŽI SE PREMIJERA FILMA ZG80

AAAA

Beogradska premijera filma „ZG80” zakazana je za četvrtak, 27. oktobar u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center, sa početkom u 20:30 časova

Dokumetražni prvenac Igora Šeregija, komedija „ZG80“, koja na humorističan način priča o navijačkoj subkulturi, o društvu i problemima koji su okupirali omladinu u predratnoj Jugoslaviji svoju beogradsku premijeru ima 27. oktobra u bioskopuCineplexx UŠĆE Shopping Center, sa početkom u 20:30 časova.

Sniman prema scenariju Ive Balenovića, scenariste filma „Metastaza“ i Roberta Cukine, koji je u scenario uveo stvarne događaje i likove iz perioda kada je nastajala navijačka grupa Bad Blue Boys.

Iako nije tipično za ex Yu kinematografiju da se snimaju nastavci, sedam godina nakon„Metastaza“ reditelja Branka Šmita, na bioskopsko platno dolazi prednastavak pod nazivom „ZG 80“. Međutim, žanrovski i radnjom se filmovi uopšte ne vezuju jedan za drugi, što znači da gledaoci neopterećeno mogu da gledaju film, bez obzira da li su gledali „Metastazu“.„ZG80“ je film o prijateljstvu i vodi nas u poslednje mesece predratne Jugoslavije i priča o poslednjem organizovanom navijačkom gostovanju u Beogradu. Grupa navijača Bad Blue Boysa dolazi na utakmicu između NK Dinamo i FK Crvena Zvezda gde ih očekuju njihovi tadašnji najveći rivali – Delije. Utakmica pokreće niz događaja koji dovode do pravog navijačkog rata na ulicama Beograda.

Sjajnu glumačku postavu čine Rene Bitorajac , Marko Janketić, Miloš Timotijević, Danica Maksimović, Nikola Rakočević, Mladen Andrejević, Sofija Rajović  i mnogi drugi.

Karte za premijeru filma su već u prodaji i možete ih naći na blagajni bioskopa.