BEOGRADSKA PREMIJERA FILMA „ZG80” ODRŽANA JE SINOĆ

unnamed

Sinoć je održana i svečana beogradska premijera hit filma „ZG80“, dugometražnog prvenca Igora Šeregija. Komedija s impresivnom glumačkom ekipom ispraćena je ovacijama i to u punoj sali bioskopa Cineplexx UŠĆE Shopping Center.

Pre projekcije, zvezde filma su prodefilovale crvenim tepihom  i pozdravile publiku koja se okupila da ih pozdravi. Po završetku projekcije, glumci i saradnici poklonili su se publici. Dobra energija pronela se salom, pa su posetioci puni utisaka napustili bioskop.

Komedija „ZG80“ na humorističan način priča o navijačkoj subkulturi, o društvu i problemima koji su okupirali omladinu u predratnoj Jugoslaviji. Sniman prema scenariju Ive Balenovića, scenariste filma „Metastaza“ i Roberta Cukine, koji je u scenario uveo stvarne događaje i likove iz perioda kada je nastajala navijačka grupa Bad Blue Boys.

„ZG80“ je film o prijateljstvu i vodi nas u poslednje mesece predratne Jugoslavije i priča o poslednjem organizovanom navijačkom gostovanju u Beogradu. Grupa navijača Bad Blue Boysa dolazi na utakmicu između NK Dinamo i FK Crvena Zvezda gde ih očekuju njihovi tadašnji najveći rivali – Delije. Utakmica pokreće niz događaja koji dovode do pravog navijačkog rata na ulicama Beograda.

Sjajnu glumačku postavu čine Rene Bitorajac , Marko Janketić, Miloš Timotijević, Danica Maksimović, Nikola Rakočević, Mladen Andrejević, Vesna Čipčić Alač, Sofija Rajović  i mnogi drugi.

„ZG80“ je od danas na redovnim bioskopskim repertoarima.