BALKAN FILM CONNECTION

faf

Novi edukativni program u okviru Festivala autorskog filma

Povodom jubilarnog 20. izdanja, Festival autorskog filma u Beogradu uvodi niz novih programa i aktivnosti. Jedna od prvih novina koju predstavljamo javnosti je BALKAN FILM CONNECTION – novi edukativni program u okviru Festivala, namenjen studentima i mladim profesionalcima Jugoistočne Evrope.

Program traje pet dana (od 28. novembra do 02. decembra) i sastoji se iz niza radionica, predavanja, diskusija i projekcija, sa fokusom na proširivanje specifičnih praktičnih znanja vezanih za film, uspostavljanje čvršće saradnje mladih filmadžija u regionu i otvaranje ka međunarodnoj sceni. Tema prvog izdanja je “Suočavanje sa novim svetom”.

Živimo u svetu koji se ubrzano menja. Menja se i način snimanja i prikazivanja filmova, njihov sadržaj i estetika. Finansijska kriza utiče na promenu ustaljenih načina finansiranja filmova, dok nove tehnologije otvaraju nove mogućnosti. Kako se snaći u ovakvom svetu? Kako se povezati, apdejtovati i apgrejdovati i pri tom izgraditi i očuvati sopstveni umetnički stil i pogled na svet? Pokušaćemo da nađemo odgovore zajedno sa eminentnim autorima i predavačima kroz niz radionica, predavanja i diskusija.

Učesnici će biti 30 odabranih studenata završnih godina studija i mladih filmskih profesionalaca: reditelja, scenarista i producenata iz zemalja Jugoistočne Evrope. Konkurs za prijavljivanje je otvoren i traje do 20. oktobra. Sve informacije o načinu prijavljivanja mogu se naći na www.balkanfilmconnection.com.

Ovogodišnji Festival autorskog filma održaće se od 26. novembra do 3. decembra.