10 filmova sa Festivala u Veneciji u distribuciji MCF-a

Filmski festival u Veneciji

Na predstojećem 74. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji (Mostra), koji će biti održan od 30. avgusta do 9. septembra, biće prikazano 10 filmova koje je otkupila srpska distributerska kuća „MCF MegaCom film“. Od toga, sedam filmova će se takmičiti za Zlatnog lava, među kojima je najistaknutiji „The Shape of Water“, u režiji Giljerma Del Tora.

“The Shape Of Water” je mistična drama o emotivnom kontaktu između jedne žene i vodenog bića zarobljenog u tajnoj vladinoj laboratoriji u Americi, tokom 1960-ih godina. Uloge u filmu tumače Seli Hokins, Dag Džons, Majkl Šenon, Oktavija Spenser, Ričard Dženkins i Majkl Štulbarg.

Film „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“ je crna komedija, u režiji Martina Makdonaga, koja će se takođe naći u okviru glavnog programa festivala. Neobična priča prati ženu koja kreće u pravi mali rat protiv policije, koristeći tri bilborda u Misuriju, nakon neuspešne potrage za ubicom njene kćerke. Glavne uloge pripale su Piteru Dinklidžu, Vudiju Harelsonu, Semu Rokvelu i Franses Luiz Makdormand.

Među filmovima koje je MCF otkupio, u Veneciji će van konkurencije za Zlatnog lava biti prikazan film „Our souls at Night“ reditelja Riteša Batre, s Džejn Fondom i Robertom Redfordom u glavnim ulogama, kojima će biti dodeljen Zlatni lav za životno delo. Film predstavlja adaptaciju romana Kenta Harufa „Our Souls At Night”. Radnja u pomenutom romanu je smeštena u Koloradu (SAD), i započinje kada udovica Edi Mur ode u neočekivanu posetu komšiji, udovcu Luisu Votersu. Ona teži da uspostavi romantičnu vezu i da iskoriste ostatak vremena koji imaju pred sobom.

Filmovi koje je MCF otkupio su:

U KONKURENCIJI

  1. The Shape Of Water, Guillermo del Toro

  2. Mektoub, My Love: Canto Uno, Abdellatif Kechiche

  3. Sandome No Satsujin (The Third Murder), Hirokazu Koreeda

  4. Foxtrot, Samuel Maoz

  5. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, Martin McDonagh

  6. Jia Nian Hua (Angels Wear White), Vivian Qu

  7. Sweet Country, Warwick Thornton

VAN KONKURENCIJE

  1. Our Souls At Night, Ritesh Batra

  2. Racer And The Jailbird, Michael R. Roskam

  3. Zama, Lucrecia Martel

Navedni filmovi naći će se na predstojećim filmskim festivalima u Srbiji, kao i na redovnom bioskopskom repertoaru.