ICE AGE 5
LEDENO DOBA – VELIKI UDAR 3D od 14. jula

LEDENO DOBA – VELIKI UDAR 3D

Originalni naziv: Ice Age: Collision Course

Žanr: animirani

Trajanje: 94 min.

Godina proizvodnje: 2016.

Zemlja porekla: SAD

Jezik: engleski

Scenario: Michael Berg, Aubrey Solomon

Režija: Mike Thurmeier, Galen T. Chu

Uloge: Melissa Rauch, Nick Offerman, Simon Pegg

U petom nastavku svima poznati junaci bore se da spreče smak sveta od asteroida koji uništavaju Zemlju. Čitavu seriju nesrećnih događaja, kao i uvek, pokreće veverica Skret. Njegova epska potraga za odbeglim žirom će ga katapultirati u svemir, gde će se dogoditi niz kosmičkih događaja koji prete uništenju celog sveta. Kako bi se spasili od katastrofe koja im preti, Meni, Sid i Dijego, moraće da napuste svoj dom i krenu u nove avanture i to u egzotične zemlje u kojima upoznaju mnoštvo novih likova.

Studio 20th Century Fox je i ovoga puta poverio uloge glumcima koji su se već odlično pokazali u prethodnim delovima ovog animiranog filma. Glas glavnom junaku, mamutu Meniju, pozajmio je glumac Nikola Đuričko,  omiljenog lenjivca Sida igra Srđan Miletić, Voja Brajović je ponovo tigar Dijego, a Isidora Minić sihronizuje mamuticu Eli. Novom liku, hrabrom i opasnom dinosaurusu Gevinu, glas je pozajmio Sergej TrifunovićMaša Dakić je oživela ćerku mamuta Menija i Eli, Breskvicu, a Duda Stojanović tumači lik Sidove babe. Tomaš Sarić je neustrašivi Bak, dok su uloge zabavnih Kreša i Edija preuzeli Boris Milivojević i Lako Nikolić. Rediteljka sinhronizacije animiranog filma Ledeno doba: Veliki udar je Iva Milošević.

Ono što je drugačije od svih prethodnih sinhronizacija jeste da se u ovom delu pojavljuju i košarkaš Marko Kešelj, koji sinhronizuje zavodnika zeca Tedija, kao i dve devojčice iz Matematičke gimnazije, Ana Isaković i Emilija Petrinjac, koje sinhronizuju jednoroge Misti i Babls, drugarice od Sidove najveće ljubavi Bruk.