KAY'S BAPTISM
DŽOJ od 7. januara

DŽOJ

Originalni naziv: Joy

Žanr: drama

Trajanje: 124 min.

Godina proizvodnje: 2015.

Zemlja porekla: SAD

Jezik: engleski

Scenario: David O. Russell

Režija: David O. Russell

Uloge: Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Robert De Niro

Vođena vlastitom genijalnošću i željom za ostvarenjem životnog sna, Džoj uspeva u svojoj nameri i postaje osnivačica carstva vrednog milijarde dolara, transformišući time vlastiti žiot, ali i živote članova familije.

Ovo je već treća saradnja Rasela sa Dženifer Lorens, ali prvi film u kojem je glavni protagonista žena. Za ulogu u filmu „I u dobru i u zlu” (2011) Dženifer je osvojila Oskara za najbolju žensku ulogu, a saradnja se nastavila i u filmu „ Američka prevara” (2013), kada je nominovana za Oskara za najbolju sporednu žensku ulogu.

U ovom filmu je okružena sa nekoliko članova ekipe sa kojima Rasel rado sarađuje – Robertom de Nirom, Bredlijem  Kuperom, Edgarom Ramirezom, Izabelom Roselini, Dijanom Led i Virdžinijom  Medsen. Scenario je baziran na knjizi pod nazivom „Miracle Mops“. Kao i u prethodnim filmovima, Dejvid O. Rasel se bavi temom porodice, lojalnosti i ljubavi.

Film „Džoj”  je dobio dve nominacije za Zlatni Globus, uključujući nominacije za najbolji film i najbolju glavnu žensku ulogu. Kritičari ga opisuju kao priču o pravim ljudima sa kojima možete da se poistovetite i koju obavezno treba da pogledate u bioskopima od 7. januara.