Novosti

„TOR: LJUBAV I GROM“ KONKURS ZA NAJVEĆE FANOVE

Dok svi željno iščekuju povratak Tora na bioskopsko platno, kako bismo ubrzali odbrojavanje do 7. jula kada će se film naći u distribuciji, MCF MegaCom film je organizovao konkurs pod nazivom „Tor, moj bog rata“ za sve ljubitelje filma, dizajnere, ilustratore, večitu decu koja mogu da puste mašti na volju. Najbolje očekuju vredne nagrade, dok se u cenjenom žiriju za pobedničke postere nalaze dva vanserijska umetnika na polju ilustracija, a to su Darko Mitrović i Stevan Aleksić.
 
Darko Mitrović je ilustrator, bivši crtač stripova koji se vratio korenima, poster kreator i book cover umetnik, koji je izmedju ostalog radio za britansko izdavaštvo i australijsku nezavsinu filmsku industriju. On je Compositing artist, Matte Paint and envoirement dizajner. Specijaizovao se u čuvenoj američkoj školi "Gnomon"

Rame uz rame sa njim je i  Stevan Aleksić - vizuelni umetnik, scenograf, ilustrator i profesor na Fakultetu savremenih umetnosti koji već godinama ilustruje plakate domaćih i stranih filmova. Njegove plakate poseduju mnoge gromade domaćeg filma, a mnoge ilustracije se nalaze na najvećem svetskom sajtu AMP - Alternative Move Poster.
 
 Pravila konkursa:
Poster inspirisan filmom mora biti jedinstven i originalan. Ne smeju da se koriste nikakvi elementi iz filma ili elementi originalnih postera za film.
Pri izradi postera mogu se koristiti sve tehnike.
Pored originalnog vizuelnog rešenja, poster treba da sadrži i sledeće informacije: U bioskopima od 7. jula kao i naziv filma (Tor: Ljubav i grom)
Poster poslati na mail pr@mcf.rs uz informacije o autoru (ime i prezime, kontakt telefon, link ka profilu na društvenim mrežama)
Poslati poster i u dimenzijama za Instagram (1x1 ili 4x5)
Najbolji radovi biće objavljeni na društvenim mrežama i sajtu MegaCom filma i izloženi u prostorijama mts Dvorane.
Tri najbolja rada osvajaju vredne nagrade + karte za film, ostali učesnici osvajaju karte za film.
Konkurs je namenjen svima koji žele da učestvuju i kreativno se izraze.
Krajnji rok za slanje radova je 15. jul.
 

Nagrade:
LG uređaj - Projektor LG CineBeam PF50KS Projektor
ComputerLand - tabla Wacom Intuos S Bluetooth Pistachio.
Lego - Torov čekić
Handmade Torov čekić u prirodnoj veličini
 Dobitnici će biti objavljeni na sajtu MCF-a kao i na našim društvenim mrežama.