Novosti

KO SU LIKOVI IZ SVEMIRSKE DIZNI I PIKSAR AVANTURE „BAZ SVETLOSNI“ (LIGHTYEAR) ?

Od 16. juna na velikom platnu
 
Svaki filmofil voli crtane junake — nekoga kome se treba diviti, nekoga za koga će navijati. Heroji prevazilaze nepremostive prepreke da bi spasili svet. A najbolji junaci — oni koji žive dugo nakon što su njihovi filmovi izašli na veliko platno, imaju mane i strahove, ali su najhrabriji junaci koje znam, upravo takav je Baz Svetlosni koji će u svojoj samostalnoj animaciji od 16. juna biti u bioskopima širom zemlje.
 
Baz Svetlosni je heroj—u stvari, on je vrsta fenomena na velikom ekranu koji je inspirisao uspešnu liniju igračaka. Takvog su ga zamislili filmski stvaraoci iz Piksara 1995. godine, kada su kreirali lik za igrani film „Priča o igračkama“. Baz je samouveren, odan i uspešan svemirski rendžer: „Uživa u uzbuđenju zbog avanture po galaksiji, uspešno završavajući misije sa svojom prijateljicom i mentorkom, komandantom Ališom Hotorn“, kaže Angus Meklejn, reditelj animacije.
 
Ališa Hotorn, Bazova dugogodišnja komandantkinja, je svemirski rendžer i prijateljica. „Ona je vešta, kompetentna i čovek je od poverenja“, kaže producent animacije Galin Susman. „Ulaže u ljude, podučava regrute i dočekuje početnike u akciji, dok Baz jednostavno nema strpljenja”.
 
Izi Hotorn je nestrpljivi vođa, volonterskog tima  kadeta koji se obučavaju da postanu zaštitnici društva u nastajanju koje se stvorilo na planeti. Izi sanja da postane svemirski rendžer poput svoje bake Ališe - ali to je lakše reći nego učiniti: Izi ima tajnu koja joj stoji na putu.
 
Soks je poslušni robot pratilac kojeg je Ališa poklonjila Bazu s namerom da mu olakša tokom svemirskog odsustva. Sok postoji da bi usrećio Baza, takođe je sposoban da stvori beli šum i si da razreši komplikovane proračune.
 
Priča o prijateljstvu, radoznalosti, istraživanju nepoznatog i nostalgiji od sledeće nedelje možete pogledati u bioskopima širom zemlje.