Novosti

FILMA "STELA" SA HRISTINOM POPOVIĆ SUTRA OTVARA 16. KIDS FEST

Besplatnom projekcijom filma “Stela” reditelja Stojana Vujičića sutra, u  sredu, 16. decembra u 15h u Kombank Dvorani počinje ovogodišnji dečiji filmski festival KIDS FEST. Otvaranju festivala prisustvovaće glumica Hristina Popović, koja je glavni protagonista ostvarenja Stela.

Festival počinje uz sve epidemiološke mere, a osim u bioskopu, neke od filmskih projekcija biće dostupne i u online bioskopu MOJ OFF.

Film “Stela” po rečima reditelja Vujičića,  je priča ispričana kroz težak i kompleksan odnos jedanaestogodišnjeg Nikole i njegove okoline.

Nakon očajničkog pokušaja da probudi pažnju svojih roditelja, Nikola beži od kuće. Stela, pas šarplaninac, je jedina koja može da nađe put do njegovog srca i vrati mu veru u život.

“Stela je film o istini, jednoj, jedinstvenoj i nepromenljivoj kategoriji. Ovo je film o svim onim stvarima koje olako zaboravljamo, a koje nam mogu ukazati da smo vredni ljudi,” rekao je reditelj Vujičić dodajući: “Ukoliko bih sve mogao da stavim u jednu rečenicu – STELA je film o nadi koju bi trebalo imati. Imam potrebu da ispričam priču o nadi kakvu sam iskusio i doživeo u svom životu.”

Prepoznat od strane brojnih međunarodnih  filmskih festivala po vizuelnom stilu i radu, ali i temama vezanim za porodične vrednosti i decu, ovaj put prema kazivanju reditelja Vujičića, iskazan je možda jedan od najvećih konflikta našeg modernog vremena – međusobno neprihvatanje i nerazumevanje, posebno u porodičnim odnosima.

U ostalim ulogama našli su se Toni Mihajlovski, Dejan Lilić, Petar Manić, Simeon Moni Damevski.