Novosti

Dobrota iznad dobrote u filmu "Srećan kao Lazaro" - u bioskopima od 4. aprila

Od rediteljke Aliče Rorvaher i izvršnog producenta Martina Skrosezea u bioskope  nam stiže dugoiščekivana italijanska drama "Srećan kao Lazaro," čiji je bajkoviti scenario proglašen najboljim na prošlogodišnjem filmskom festivalu u Kanu.  
Očaravajuća bajka o neiskvarenom momku koji predstavlja skoro dosegnuto savršenstvo dobrote i neiskvarenost duše ući će u redovnu bioskopsku distribuciju od četvrtka 4. aprila.

Ovo je priča o susretu Lazara, mladog seljaka koji zbog svoje dobrote često bude pogrešno shvaćen, i Tankredija, mladog plemića prokletog zbog svoje bogate mašte. Život u njihovom izolovanom selu zvanom Inviolata kontroliše užasna Marćesa Alfonsina de Luna, kraljica cigareta. Poverenje između Tankredija i Lazara je toliko veliko da Tankredi pita prijatelja da mu pomogne da iscenira svoju otmicu. Njihovo prijateljstvo je toliko čvrsto da Lazaro putuje kroz vreme u potrazi za Tankredijem. U velikom gradu, Lazaro izgleda kao samo mali deo prošlosti.

Nakon uspeha s filmom "Čuda" (2014.), rediteljka Aliča Rorvaher se odlučila na još jedno humanističko ostvarenje, o klasnom sukobu i prijateljstvu koje se, u vremenima kompromitovanih ljudskih vrednosti, stavljaja na probu.

U ulozi kraljice cigareta Marćese Alfonsine de Luna, čija je glavna krilatica „Svi drugi iskorišćavaju sve druge” našla se poznata italijanska glumica Nikoleta Braski (Život je lep), a u ostalim ulogama su i Adriano Tardiolo, Serđi Lopez, Luka Čikovani i drugi.